Wednesday, March 5, 2014

Festival Drama Kuala Lumpur



Wow sudah hampir setahun lebih rasanya tak mengemaskini blog tercinta ini. Almaklumlah sibuk dengan pentas dunia sebagai pelajar universiti. Untuk pengetahuan semua saya sudah pun melanjutkan pelajaran di Universiti Selangor , Shah Alam. Untuk memulakan lembaran baru cerita baru yang bakal saya update saat ini iaitu Festival Drama Kuala Lumpur , ingin saya memberitahu semua bahawa saya amik diploma in communication and media , so kalau saya pergi mana-mana event tu memang kenalah dengan jurusan yang saya amik kan.. hihi ok tanpa membuang masa , Festival Drama Kuala Lumpur (DFKL) telah mengadakan satu bengkel iaitu lakonan,pengarahan,penulisan skrip dan lirik lagu. Ia dijalankan di Times Square. Banyak ilmu yang saya perolehi disana. InsyaAllah saya akan gunakan segala ilmu yang saya dapat untuk memajukan industri hiburan tanah air. pung pang pung pang pun tak guna kan kalau tak de gambar.. almaklumlah mana lah tahu kalian tak percaya.. haha Ramai artis yang saya jumpa tapi macam biasalah tak sempat nak bergambar dengan semua.. haha  so layan jew lah pic ni.. chiaww


 

~ with Afiek ~

 

~ with Azma ( pengarah muda paling berbakat ) ~

 

~ with Iqram Dinzly  ~

 

~ With Erma ~



Sampai disini saje coretan saya.. nanti ada masa saya update lagi ye.. almaklumlah busy.. semoga sihat selalu ye semua.. 



Saturday, November 17, 2012

Event Kacau Dodol 2012


~ 11 August 2012 ~
~ McDonald Banting ~ 

" Bila Terasa Rindu.. Ku sebut namamu.. Dengan harapan kau kan muncul dalam tidurku.. " aku menyanyi dengan riangnya  pada jam 3 petang.. ha3 motif aku gembira sangat kenapa yew? mesti semua dah tahu kan.. Semestinya kerana saya akan berjumpa dengan abang2 dan kawan2 saya...


Jam tepat menunjukkan jam 6 petang , hatiku gelisah kerana ayah tidak pulang lagi untuk menghantar ku ke Banting .. Aku mula risau adakah sempat aku tiba disana sebelum waktu berbuka? 15 minit kemudian --> ayah pulang dan terus menghantar aku ke Banting.. 

Setelah tiba disana, aku menunggu dibawah PTMS untuk menjemput kawanku Fieza untuk berbuka bersama.. Alangkah aku berasa sangat geram, aku menunggu dia selama 20 minit .. #geram sngat.. 

 Kemudian, kami berjalan kaki ke MCDonald .. Sesampai disana, aku mendatangi Abah dan bertanyakan keberadaan abang Iqwal.. Setelah mengetahui lokasinya, aku pergi mendapatkan dia.. Ingat nak buat surprises, but tak menjadi pula.. *saya memang tak pandai buat surprises.. Rindu sangat dengan abg Iqwal,abg Iym, abg Hanis,Virgo,Jaq,Sarah,Ob,Kim,Eykal, dan lain2 *jangan marah yew kalau nama tak sebut, saya kepenatan nk taip.. ha3 ~alasan
(akhirnya dapat melepaskan kerinduan yang mendalam pada mereka)


Saya berbuka di mcD sehingga malam menyaksikan persembahan abg Iqwal, Max24:7 , Megaboys dan Sarah.. Mereka sangat gempak.. *ingin ku teriak korunk sangat awesome..
#best sangat event nie sebab dapat lepak lama sikit dengan mereka.. ha3 .. 

Btw saya berborak jew ngan Jaq.. ha3 dia pendengar setia.. :) 
Nak cerita apa lagi yew? 
Tak tahulah, apa kata layan jew gambar sekitar event Kacau dodol nie.. :) 



#Btw banyak lagi gambar, tetapi ada kat FB saya lah.. ha3 :)

Tuesday, May 15, 2012

~ Hari Gerbang Kerjaya ~



~ IKBN BANTING ~ 
~ 29 APRIL 2012 ~
Fuhh ada apa yew di IKBN Banting lagi? kali nie ada hari gerbang kerjaya yang berlangsung pada 29 april 2012 .. Acara bermula dari jam 8 am - 6 pm.. macam biasalah saya datang lambat dalam jam 9.30 am.. sesampai disana saya pun masuk dewan dengan dijemput oleh Mahad.. lepas kami masuk ke dewan, saya ditegur oleh adik2 .. * fuhh saya tak kenal mereka but terima kasihlah tegur..  a few minute later, Afie call mengatakan dia sudah tiba di luar dewan.. Kemudian,saya bersama Fieza(my bff) dan Mahad keluar untuk menjemput.. Kemudiannya saya meninggalkan Afie bersama family-nya untuk bersarapan.. saya bersama2 Mahad dan Fieza pergi ke tempat menyorok Saya,Mahad,dan Taz yang kami jumpa masa di IKBN hari itu.. hehe.. Berjumpalah kami dengan Taz bersama rakannya.. Fuhh kami sebenarnya menyorok dari Jen... Jen tuh apa? rahsia tidak boleh bagitahu.. Kami menunggu lagi kak Mira,kak Eira,kak Nini dan Kak Eleena.. kemudian mereka pun tiba.. kemudian kami pun berjumpa dan berchit chat.. okeyh nak bagitahu nie masa nie kan yang buat performance ialah Iqwal,Max24:7,Forteen,Klangit Band,Sarah dan Megaboys.. 

# sebenarnya nak cerita apa lagi yew? hurm masa kat sini juga Max buat jualan tau, mereka jual apam,keychain dan CD.. fuhh rugi siapa yang tak datang tuh.. walaupun panas tapi best sangat acara pada hari itu.. 

# Artis2 yang dijemput dikehendaki bermain permainan juga tau seperti berlimbo, buat teh tarik dan bermain gelung.. hahah sangat kelakar gelagat mereka... yang best nya kan abg Iqwal menang banyak acara..

# Forteen menyanyi lagu berdua bersatu yang sangat lawak ketika acara teh tarik.. ketawa terbahak bahak kami yang mendengarnya..
so nk tengok tak? klik link sebelah nie --> Youtube untuk aktiviti berlimbo klik link sebelah --> Youtube


# sesungguhnya saya sangat berbahagia kerana dapat berjumpa dengan orang yang saya sayang... :

mama Myn,abah Man,abang Iqwal,abg Syamil,abang Ariff,Afie,Sarah,abg Iym,abg Rizu,abg Jaq,abg Hans,abg Ob,abg Virgo,abg Eykal,abg Kim,abg Mierul,abg Fifi,abg A'ar,abg Ariz,abg Izzue,abg Ammer,Mahad,Taz,Fieza dan ramai lagi... Aku sayang KoruNk tau!!! I miss You guys!! 


# K semua layan photo k.. nak tulis dah tak larat.. pengsan ~ hahaha :



~ WitH abg Iqwal sayang ~


~ With abg Iym sayang ~


~ bersama abg Iym ~


~ With Jaq ~


~ With abg Ob a.k.a Chef ~


~ With abg Hans ~


~ With abg Virgo ~


~ With abg Mierul a.k.a Midon ~ hehe


~ With A'ar ~


~ With abg Afifi ~


~ With abg Kim ~


~ With abg Eykal ~


~ Ku bersama Forteen ~
# tetiba teringat masa kami on stage menyanyi lagu berdua bersatu together~


~ bersama Abg Rizu ~
#saya suka dia.. shh jangan bagitahu dia tau!! hehe


~ bersama adik Afie ~


~ bersama KAk Eleena ~


~ jual jual marilah beli hehehe ~


~ Jadi model promote barang-barang yang Max24:7 jual ~



# berlimbo time ~


~ we are the champions ~ hehe


~ I'm giving that to Jaq ~ hahahha

untuk gambar2 yang lain klik :

Sunday, May 13, 2012

~ EVENT SKUAD 1 MALAYSIA ~




24/3/2012 ~
ILP BANTING ~



Fuhh lama dah event nie berlaku but baru nak updates.. sebenarnya ianya event biasa2 jew but for me specials sebab dapat jumpa my second family iaitu abg Iqwal and family, abang2 di max24:7, abang Norman, adik Sarah dan family... I juga dapat berjumpa dengan rakan2 facebook saya iaitu Mahad, Tazreena , kak Nini, Kak Eira, kak Mira dan Ezy dll... sesampai kat sana saya tunggu kat luar hall sebab apa? sebab saya takut nak masuk , lagipun saya tunggu kawan2 saya yang lain...tak lama kemudian mereka pun datang... hehe.. ( rakan2 fb ) .. then kami taking picture and berborak dengan abg Iqwal.. hehe .. okeyh masa nie ada rakan fb saya iaitu Amm Jee bagi saya coklat.. sweet kan.. Thanks kawan.. I love it...  Hurm kemudian kami masuk ke dalam dewan dan menyaksikan show dari kak Chomell , abg Aliff Aziz , Abg Ayim Mentor, Max 24:7 dan abg Iqwal.. best woaah.. eh masa kat dalam dewan lah Ezy tegur saya.. maaf ye adik saya tak ingat sama kamu..hehe.. eh tahu tak yang Taz bawak kek coklat nak bagi Virgo? hahah.. sweet kan? untunglah ~ huh saya tak tahu nak cerita apa lagi lah... sebenarnya ada cerita lagi nak cerita but biarlah ianya menjadi rahsia kami2 jew... so kepada semua layan gambar jew lah yew.. hehehe..
 
#
 nak promote jap..

* belilah album Iqwal made in Hollywood , album max 24:7 biar putus sementara dan album aliff aziz 

# Meyh meyh layan photo :


 

 ~ BERSAMA ADIK SARAH ~


~ BERSAMA ABG IQWAL ~


~ ABG VIRGO ~


 ~ BERSAMA ABG IYM ~

~ BERSAMA ABG VIRGO ~


~ BERSAMA ABG OB ~


~ BERSAMA ABG FI ~


~ BERSAMA ABG NORMAN ~


 ~ BERSAMA ABG EYKAL ~


~ BERSAMA ABG KIM ~


~ BERSAMA ABG MIERUL *BUAT SCENE CAT ~


~ BUAT SCENE EHEM2 DENGAN TAZ DAN JAQ ~


~ BERSAMA ABG HANS ~


 ~ BERSAMA ABG A'AR ~


                  

~ BERSAMA ABG JAQ ~

# DAN NAK TENGOK GAMBAR2 YANG LAIN 
*DISINI 
*DISINI

KEEP IN TOUCH YOU GUYS.. LOTS OF LOVE.. =)


Monday, April 16, 2012

~ Having fun with them ~


~ 15 April 2012 ~
~ IKBN BANTING ~


Akhirnya terobat juga rindu I pada my second family(Iqwal's family) and my brother's (Max24:7). Bagi I,semalam merupakan pengalaman yang sangat menarik sebab I dapat berjumpa dengan kawan2 FB I iaitu Naddy,Mahad dan Taz. Eh eh, semalam pun I jumpa abang Aawan. First time jumpa. I datang2 saja jumpa Nad, masa tengah berborak dengar suara jerit ' mimie masuk dewan ' .. so kami pun pandang rupa-rupanya Ojane.. Gabrah kami berlari masuk ke dewan. Kemudian, saya keluar lagi nak jemput Taz masuk sementara nak tunggu Virgo pulangkan bekas *padahal Vir dah buang kat DBKL HeHeHe.. opps.. Kemudian kami masuk ke dewan.. a few minute... > kami pun keluar dewan nak jemput Mahad masuk dewan.. tetiba mata I nampak abang I... siapa siapa? semestinya abang Iqwal... OMGod I miss him so much... dah lah 16 April birthday dia.. Then greet him dengan mama Myn dan abah Man.. Dancer Empire pun ada iaitu abang Syamil dan abang Ariff.. fuhh kena bahan dengan Mama.. Mama kata abang Ariff rindu kat mimi... HaHaHa masa tu hanya mampu gelak.. diteruskan cerita, kami nampak abg Hans dan abg Eykal... apa lagi take pic time... *eh dengan abang I pun dah take pic... lawa woah... lepas tuh cakap dengan abg Hans bagitahu kat abg Jaq jangan merajuk tau!!! HeHeHe.. maaf Jaq i tak buat kek coklat.. sebenarnya nak buat untuk semua but ibu tak beli bahan nak buat macammana.. * Tett nak bagitahu kumpulan yang pakai baju Max tuh datang.. whatever... then saya and kawan2 saya pergi makan then Ojane nampak kami.. dia bagi masa 3 min jew.. but kami apa lagi cabut balik.. *padahal dok menghendap... hahaha... kemudian masa kami masuk dewan balik mereka semua dah kat dewan ready nak perform.. HeheHe.. lepas perform saya pun bergambar dengan mereka.. *choppp saya tolong jual 5 bungkus apam OB... sesiapa nak beli apam boleh order kat OB k.. *eh eh dapat main ukelele abg Iwal juga.. > bukannya pandai main.. hahahaha... yang kelakar kan dan membuat muka saya merah, masa tu saya dengan Jaq, lepas tuh abg Ob kata ' eh Isteri Jaq ' i segan gila.. blushing blushing.. and masa tengah take pic dengan Jaq, memang segan woah... maybe sebab bertentangan mata kowt.. huhuhu.. I juga kena perli dengan abg Iwal... abg Iwal kata ouh Mimie ouhhh errmmm.. hahaha.. *faham2 jew lawh.. * 16 April merupakan birthday abang Iwal... Happy Bufday my beloved brother.. dah 20 tahun dah abang aku ni... nak cerita sebenarnya banyak... but sampai sini sahaja lah.. kalian layan gambar k..

# Gambar2 nie officials di blog saya dan juga di fb saya.. sebarang copycat anda akan saya dakwa.. terima kasih.. much love =) 




~ with my brother Iqwal ~



 
~ buat scenes romantic ~



~ with abg Ob (scenes patung) ~




~ With abg Kim ~


~ with abang Iym a.k.a Mr.Caramel saya ~




~ With Wawa ~


~ scenes yang a bit funny ~




~  with abg Virgo ~


~ with abg Hans ~


~ with abg Eykal ~


    ~ Pepagi buta amik pic ngan abg Hans~


~ peace dengan abg Fi ~


~ with abg Mierul ~


~  with Jaq ~

# setiap gambar mempunyai ceritanya tersendiri... hehehe.. layans...# I LOVE YOU GUYS SO MUCH
Template Edited by Tyraa Marseilla| All Rights Reserved And Protected